Hoe teken je een hart

Wil jij graag een hart kunnen tekenen? Het is heel er leuk om een hart te tekenen en helemaal niet moeilijk. Hieronder laat ik je stap voor stap zien hoe jij zelf een hart kunt tekenen.

Wat heb je nodig:

1. Een potlood
2. Een vel papier
3. Een gum

Hoe teken je een hart

Neem een diepe hap lucht, het is bijna zover. Je gaat leren hoe je zelf een hart kunt tekenen met potlood. Zodra je de basis vorm onder de knie hebt, kun je je creativiteit op de vrije loop laten gaan en zelf verschillende variaties maken.

Stap 1. De basis

hoe teken je een hart stap 1
We beginnen het tekenen van een hart met de basisvorm. Dat is in dit geval een kruis of een plus.

Stap 2. De twee cirkels

hoe teken je een hart stap 2

Teken nu twee cirkels, eentje links van het kruis en eentje rechts van het kruis. In het midden overlappen de cirkels elkaar een beetje. Als je de cirkels getekend hebt, begint het hart al vorm te krijgen. Maak de vorm af door een lijn te trekken van de buitenkant van de cirkels naar de onderkant van het kruis. Zo ontstaat het puntje van het hart.

Stap 3. Verduidelijken

hoe teken je een hart stap 3
Vervolgens verduidelijk je het hart door de lijnen van de hart vorm duidelijker te maken. Dit doe je door er meerdere keren met je potlood overheen te gaan.

Stap 4. Gummen maar

hoe teken je een hart stap 4
Pak nu je meest gezellige gummetje en gum alle hulp lijntjes weg. Je hebt nu je een hart getekend. Dat was makkelijk of niet dan.

Stap 5. Inkleuren

hoe teken je een hart
Eventueel kun je het hart nog inkleuren met bijvoorbeeld een rode potlood. Dit moet niet, je kunt er ook een gezichtje in tekenen. Misschien leuk als ik daar eens een video van maak voor mijn Youtube kanaal? Daar vind je ook hele leuke andere video’s, waarin ik je laat zien hoe je de leukste cartoons kunt tekenen.

We zouden het heel erg leuk vinden als je deze pagina zou willen delen met je vrienden. Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *